[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_family=”none”]Waarom je komt?[/mk_fancy_title]

Je komt omdat…

je ‘deep down’ weer wilt vertrouwen op je eigen lichaam.

Je eigen lichaam heeft de intelligentie en het vermogen om zichzelf te herstellen. Net zoals een wond van je arm automatisch herstelt en je daar de juiste condities voor schept door er bijvoorbeeld een pleister op te plakken. Deze intelligentie en dat vermogen kun je zelf aanspreken. Met name de oefentherapie binnen Healing Tao en HeartMath bevatten veel kennis en ervaring die je ook zelf kunt toepassen. Deze oefeningen kun je zelf toepassen en daarbij jun je jezelf ook laten helpen. Daarom laat ik de westerse technieken en middelen graag aansluiten op Oosterse praktijken en oefeningen.

[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_family=”none”]Hoe werkt het?[/mk_fancy_title]

Werkwijze
Tijdens het eerste contact vindt de intake of anamnese plaats. Daarin wordt je klacht en alle reële problemen die ermee samenhangen, duidelijk in beeld gebracht, bijvoorbeeld het niet meer behoorlijk kunnen functioneren. Bij het onderzoek wordt duidelijk hoe je houding en je fysieke, emotionele en mentale condities de problemen in je bewegingsapparaat als geheel beïnvloeden en hoe deze zich specifiek in de functionaliteit van je lichaam manifesteren.

Hartcoherentie en Tao Oefentherapie. 

De gegeven zorg bestaat uit individuele oefentherapie, deels van Westerse – en deels van Oosterse bodem en discipline, zoals HeartMath en Healing Tao. De gegeven behandeling is geschikt voor alle mensen vanaf 15 jaar en ouder, omdat nodig is, dat men de geselecteerde oefenopdrachten kan begrijpen, daar verantwoordelijkheid voor kan nemen en deze zelfstandig kan uitvoeren. Verder zijn Heartmath en Tao Oefentherapie niet aan een bepaalde leeftijd gebonden. Je denkt misschien, dat je niets of niets meer kunt doen aan je klachten vanwege de bestaande omstandigheden of leeftijd. Maar het is altijd mogelijk om te oefenen en om iets aan je bestaande houding of condities te doen. Ik pas als oefentherapeut de behandeling aan op deze omstandigheden.

De geselecteerde Coherentie en Tao oefenopdrachten zijn vooral geschikt voor mensen met reële en specifieke klachten in het fysiek en psychologisch gezond en evenwichtig functioneren. Hierbij staat het eigen lichaam als diagnose en bewegingsapparaat centraal. Het kan daarbij gaan over fysieke klachten van overbelasting of over meer specifieke klachten die voortkomen uit neurologische of psych-somatische aandoeningen. Neem contact op voor meer informatie over deze behandeling van stress en andere overbelasting gerelateerde klachten via de op de site aangegeven contactgegevens. HearthMath en Tao Oefentherapie zijn bedoeld voor mensen met klachten of problemen die verband houden met de conditie van hun fysieke, emotionele en mentale bewegingsapparaat. Hierbij kun je naast reële symptomen van stress, ook denken aan ervaren klachten over burn-out, obsessie of depressie gerelateerde problemen.

[mk_padding_divider][mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_family=”none”][/mk_fancy_title][mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_family=”none”]Wat gebeurt er als je met HearthMath en Healing Tao oefent?[/mk_fancy_title]

Als je heartMath en Healing Tao een tijdje beoefent, dan gebeurt er het volgende:

  • Je gaat je lichaam als instrument beter gebruiken
  • Je gaat je fysiek en geestelijk als geheel beter en completer voelen
  • Je  klachten verbeteren en komen in een beter leefklimaat terecht
  • Je bouwt geleidelijk meer zelfvertrouwen op en je gaat ‘staan’
  • Je gaat meer energie en ruimte ervaren in je functioneren
  • Je gaat je ‘mind’ beter managen en bewuster aansturen
  • Je gaat meer ontspanning en geluk in je leven ervaren
  • Je hanteert je stresslevels beter en je gaat meer genieten
  • Je komt meer in contact met je eigen verlangens en doelen
  • Je waarneming, je intuïtie en je bewustzijn worden sterker