[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_weight=”bold” font_family=”none”]Wat is Healing Tao[/mk_fancy_title]

Healing Tao is een uitgebreid stelsel van oefeningen, meditaties en technieken dat is ontstaan uit oude Chinese bronnen. Oorspronkelijk is Healing Tao International ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Mantak Chia uit Thailand, Michael Winn uit Amerika en Juan Li uit Cuba. In Nederland heeft Annette Derksen veel betekent voor het introduceren van Healing Tao in ons land.

De uitgangspunten van de Healing Tao bestaan uit de zogenaamde ‘zeven inwijdingen’ in de Innerlijke Alchemie, de Nei Dan Kung. Deze inwijdingen bestaan in de kern uit een overzicht van alle taoïstische methodes voor zelfgenezing, zelfbescherming en zelfontwikkeling. Deze oefeningen en technieken zijn gefundeerd op een zevental bewustzijnsstappen. In China wordt dit ‘Nei Dan Kung’ genoemd: de Interne Alchemie.

Basis van de Healing Tao is altijd de individuele gezondheid. het maakt daarbij niet uit of je alleen kennis wilt maken met de basistechnieken of dat je diep in de Interne Alchemie wilt duiken. Iedereen begint altijd op dezelfde manier!

Healing Tao geeft je een bewezen en haalbare set van oefeningen en meditaties, afkomstig uit het oude Chinese taoïsme. Master Mantak Chia heeft de basis van vele taoïstische overleveringen voor het Westen vertaald en ook toegankelijk gemaakt. Hij heeft inmiddels zo’n 60-tal boeken op zijn naam staan.
Voor meer informatie over Mantak Chia en zijn Tao Garden in Thailand, zie www.universal-tao.com.

[mk_padding_divider][mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_weight=”bold” font_family=”none”]Meer over de achtergrond[/mk_fancy_title]

Het is de grote verdienste van Mantak ChiaJuan Li en Michael Winn dat zij verschillende onderdelen van de Tao-training hebben samengevoegd tot een begrijpelijk en hanteerbaar geheel, dat we altijd en overal kunnen beoefenen. Iemand kan taoïstische training met verschillende doelen beoefenen: fysieke gezondheid, emotionele balans, het integreren van oude patronen, spirituele groei – zorg dragen voor de aarde, voor het geheel.

[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_weight=”bold” font_family=”none” align=”center”]Mantak Chia[/mk_fancy_title][mk_circle_image src=”http://www.masteryourself.nl/wp-content/uploads/2016/12/qigongmastermantakchia-e1439628257154.jpg” image_diameter=”300″]
[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_weight=”bold” font_family=”none” align=”center”]Juan Li[/mk_fancy_title][mk_circle_image src=”http://www.masteryourself.nl/wp-content/uploads/2016/12/juan-li.jpg” image_diameter=”300″]
[mk_fancy_title color=”#7b020e” size=”30″ font_weight=”bold” font_family=”none” align=”center”]Michael Winn[/mk_fancy_title][mk_circle_image src=”http://www.masteryourself.nl/wp-content/uploads/2016/12/michael_winn11.gif” image_diameter=”300″]
[mk_padding_divider]

Je bouwt bewustzijn op van je organen en zintuigen en leert deze te ontkrampen en te versterken. Je leert accepterend te luisteren naar alles wat je lichaam je te vertellen heeft. De glimlach verbindt ons met ‘ons centrum’, van waaruit we adequate antwoorden kunnen vinden op de uitdagingen van het dagelijks leven. Healing Tao biedt ons een weg om het leven in al zijn volledigheid te leven.

Taoïstische trainingen zijn samengesteld uit fysieke oefeningen en meditaties die de mogelijkheid geven om fysiek sterk en gezond te worden en emotioneel, mentaal en spiritueel in evenwicht te komen. De basis van de training is de innerlijke glimlach, een van de meest basale en tegelijkertijd meest gevorderde technieken.